Eloped Travel XL

Liten & behändig resescooter!

Smidig

Låg vikt

Flexibel

Finns i färgerna:

Röd

Silver

Topphastighet: 7 km/h0%

Räckvidd per laddning: <25 km0%

Lastkapacitet (inkl. förare): 120 kg0%

15 645 kr

11 734 kr med elfordonspremie*

Delbetalning & faktura med 

Tekniska specifikationer

Längd 1120 mm
Bredd 510 mm
Höjd 1080 mm
Vikt 32 kg / 40 kg
Batteri 2 st 12V seriekopplade långdistansbatterier
Batterikapacitet 24 Volt/22Ah (528Wh)
Räckvidd per laddning upp till 25 km
Topphastighet 7 km/h
Laddning 6-8 timmar, max 14 timmar
Motorstyrka 180 Watt bakhjulsdrift med magnetbroms
Max. körbar lutning 8 grader
Vändradie 1,1 meter
Markfrigång 50 mm
Däck 9″
Lufttryck 3,5 bar
Lastkapacitet (inkl. förare) 120 kg
Belysning/blinkers Ja
Signal/tuta Ja

ELOPED TRAVEL XL – LITEN & BEHÄNDIG RESESCOOTER

Eloped Travel XL är promenadscootern du väljer om du enkelt vill ha möjligheten att ta med din promenadscooter i bilen eller på resan, ha i hemmet eller mest köra i närområdet. Eloped Travel XL är utrustad med belysning, blinkers, backspeglar, varukorg fram och fäste bak för våra tillbehör. Styret är steglöst ställbart i olika lutningar. Stolen är mycket komfortabel och går att justera framåt och bakåt samt i sidled för lättare på- och avstigning. Eloped Travel XL har förankringsöglor för transport i färdtjänstbil eller för att låsa fast om man lämnar den utan uppsyn.

 

En fördel för den som vill ta med sig sin promenadscooter i bilen är att stol och batteripaket är löstagbart, detta för att få ner vikten när man skall lasta in den i bilen. Styrstången fälls enkelt ned för att ta mindre plats. Du kan även ladda batteriet utan att det är kopplat till promenadscootern.

 

För transport av din Eloped på flyget krävs särskilt certifikat för batterierna. Kontakta oss så skickar vi certifikatet till dig.

 

För dig som brukare är det väldigt lätt att komma igång och lära dig hantera din nya Eloped Travel XL! Du har ett reglage för att justera hastigheten vilket gör det väldigt smidigt när du vill hålla jämn fart med t.ex. personen som går bredvid och i trånga utrymmen. Du trycker på gasreglaget med höger hand för att köra framåt, och med vänster hand för att köra bakåt (detta går att justera så att det blir omvänt), och när du släpper går magnetbromsen in och bromsar automatiskt. Magnetbromsen fungerar även som parkeringsbroms när promenadscootern är stillastående. Den har även en frihjulsspak som gör det enkelt att flytta den för hand i trånga utrymmen vid behov.

 

En full laddning tar dig upp till 25km*.

Du får framföra promenadscootern överallt där det är tillåtet att gå, så som gångbana, cykelbana och t.o.m. inne i butiken. Du behöver inget körkort vilket gör att vem som helst får köra en Eloped.

 

Kostnaden för en full laddning hamnar på ca 0,72 SEK.

 

Komplett lista med specifikationer kan du läsa här till vänster om texten.

 

Tillbehör finns att köpa till din Eloped Travel XL. Exempel på dessa är: Kryckhållare, Skyddsöverdrag, Packbox och vår Smartladdare.

*Maximala räckvidden testas under idealiska förhållanden med nya batterier, temperatur på 25 °C, rak väg, ingen vind och bärande belastning på 75 kg. Den faktiska körsträckan kan variera på grund av osäkra faktorer som vägstatus, däcktryck, väder eller last.

*Spara kvittot och få tillbaka 25 % av kostnaden retroaktivt, upp till max 10 000 kronor. Läs mer om ansökan här.